PROGRAM HÖST 2021 
SEPTEMBER

16 - 18 sept  

Stockholm Fringe Festival - STOFF

In collaboration with Tegelscenen we will present a program with 

a mix of local and international acts. See our website for the full program: stockholmfringe.com

17 september 

Föreställningen R.I.P. - Sebastian Lingserius
Spelar föreställningen R.I.P.
Projektet stöttat av Statens Kulturråd och Konstnärsnämnden.

18 september kl 15.00

Höstlindring i ovissheten - STOFF och Marie Klawitter, Andréa Arlid, Samuel Jarrick, Kerstin Abrahamsson

Ett performance som mixar dans, clown och opera och tar med publiken in i improvisationens magiska tillvaro. Under en ring av trygga lindar söker vi tillsammans lindring i en oviss tid genom ett samspel med höstträden, platsen och nuet. Vad kan vi egentligen veta och hur släpper man taget i ovisshet när höstens löv börjar falla? Eventet är en del av Stockholm Fringe festival.

23 september kl 16.30

Bebispodden LIVE - presenteras av Tegelhäng för barn på Tegelscenen

Barnradions populära Bebispodden presenteras här som liveakt. Ett lekfullt familjeprogram med fokus på de allra yngsta. Micaela Gustafsson framför musikaliska godbitar från Barnradions Bebispodden tillsammans med Jeanette Eriksson på fiol, Agnes Persson på gitarr och Mikael Lönnbjer på slagverk. Lek, interaktion och mycket musik. Du får bl a höra Äta gröt, Åka vagn, Spring o gå och lite Bom-schacka-lack. 

Riktar sig till barn 0-2 år. Produceras med stöd från Region Stockholm
 

OKTOBER

1, 5, 8 oktober kl 10.00 (ett par till datum tillkommer)

Skolföreställningen Månaderna - Alexandrina Production / Föreningen Unga Drottning Christina 
Sagoteater med mim, dans och 3D. Läs mer

10 oktober 10.00 - 13. 00

Prova på Clown - Clownworkshop med Andréa Arlid

Kom och testa på scenisk improvisation genom commedia clown i en miniworkshop med Andréa Arlid: clown, pedagog och scenkonstnär, på Tegelscenen i Hökarängen!

8 platser finns tillgängliga, så först till kvarn!

Inga förkunskaper krävs.

18-24 oktober 

Installationen Neo Ballet project - Sebastian Lingserius

Koreografisk videokonstverk som presenteras på tre st TV skärmar i Tegelscenens foajé. Stöttad av Statens Kulturråd (och resor/process av Konstnärsnämnden). 

21 oktober 16.30 (ca 30 min) 
Tegelhäng - musik för barn på Tegelscenen presenterar: TegelJazz barnkonsert

Nyskrivna jazzlåtar för barn framförs av TegelJazz med gäster. Roligt, svängigt och improviserat. Vi får en fläkt av hur musiken lät på de hippa dansgolven för hundra år sen, musik som är lika vital och sprudlande idag. TegelJazz är ett jazzprojekt med feministiska förtecken som tidigare genomfört spelningar för barn på bl a Tegelscenen med stöd av Stockholms stad och Musikverket. På den här konserten framförs nya verk av Micaela Gustafsson med hjälp av stöd från Kulturrådet Samverkan komponist.  Riktar sig till familjer med barn i alla åldrar.

Tegelhäng är ett serie med barnkonserter på Tegelscenen. Tanken är att man direkt efter förskolan ska kunna svänga förbi och uppleva kultur mitt i vardagen och även få i sig lite mellis. Möjlighet att fika/äta finns på fantastiska Bageriet BAK som ligger granne med Tegelscenen och som kommer att ha ett speciellt Tegelhäng-erbjudande.  Kostnad: 50 kr/person, info@tegelscenen.se
Programmet arrangeras av Tegelscenen med stöd från Farsta SDF


NOVEMBER

6-7 och 13-14 november
Föreställningen Djävulen har ordet - Thomas Widman

En satirisk dystopi, på blankvers och rim, om tillståndet i Nationen Sverige 2038
Co-staring: katten Åke
Manus: Djävulen och Katten Åke
Regi: Satan
Musik: Lucifer
Dekor: Mephisto 

25 november 16.30 (30 min)

Tegelhäng -musik för barn presenterar: Mekaniska orkestern

1920-tal. En liten mekanisk dockdjursorkester. En hopplös passopp Det här är en en flamsig tradjazzshow för barn av och med Micaela Gustafsson och hennes lilla mekaniska orkester. Charlestondans, stepp och svängiga låtar som bl a handlar om att gilla socker, vara mörkrädd och hamna i trubbel. Om att vara människa. Barn som vuxen. Nu som då. Dockor: Amanda Cederquist Mekanik: Martin Essen-Möller Idé, Text och Musik: Micaela Gustafsson Rekommenderas från 4 år. Tid 30 min Föreställningen är producerad med stöd från Stockholms stad. 

Tegelhäng är ett serie med barnkonserter på Tegelscenen. Tanken är att man direkt efter förskolan ska kunna svänga förbi och uppleva kultur mitt i vardagen och även få i sig lite mellis. Möjlighet att fika/äta finns på fantastiska Bageriet BAK som ligger granne med Tegelscenen och som kommer att ha ett speciellt Tegelhäng-erbjudande. Kostnad: 50 kr/person, info@tegelscenen.se

Koreografi + Odling = Sant
Dansensemble Rosales scenkonst bjuder in till dans och växtlighet
en koreografisk intervention.jpeg
Månaderna - föreställningar för skola 

Alexandrina vill med teater, dans, musik och kultur skapa en medkännande värld. Just nu ger Alexandrina föreställningen "Månaderna" på Tegelscenen.

Marie är lite annorlunda, bryr sig inte om det materiella och har en spindel som enda vän. Marie bor med sin mamma och syster som inte kan vara utan varandra, men gärna vill slippa Marie. De plundrar henne därför på käraste ägodelar och kastar ut henne på omöjliga uppdrag. Det är vinter och mycket kallt. Oväntat stöter Marie på Månaderna. De har fin gemenskap och samarbetar trots olikheter. Marie blir snabbt förtjust. Men vad vill Månaderna Marie?

Klassisk-, folk-, romsk-, samisk musik, teater, dans, mim och 3D är medskapare till denna blandform.

Manaderna.jpg